Door Good Housekeeping zijn veel gevaarlijke situaties en (bijna) incidenten te voorkomen.

Good Housekeeping betekent vrij vertaald in het Nederlands “ Goed Huishouden “.

Feit is dat een soepel draaiend huishouden een perfectionistische aanpak vereist, vooral omdat het werk behoorlijk veelomvattend is. Met een beetje afwassen, stofzuigen, pizza’s bakken en een beetje opruimen ben je er nog lang niet, echt goed huishouden vraagt om in- en overzicht.

En dat betekent dat alles zijn eigen plaats kent, zodat bestek, boeken, kleedjes, schrijfgerei, pleisters en postzegels tot vazen te vinden zijn als zij moeten worden gebruikt, maar ook dat bijvoorbeeld de kabels en leidingen netjes zijn weggewerkt (zodat jijzelf, je huisgenoten of de visite niet languit struikelend in de kamer of gang (be-) landen met alle gevolgen van dien)

Het zelfde gaat ook op voor het bedrijfsleven, waar we het onder anderen hebben over kantines, werkplaatsen, productieomgevingen, magazijnen, kantoren, vergader-ruimten. Ook daar kent alles zijn eigen plaats, de prullenbakken in de kantine, de gereedschapsrekken in de werkplaatsen, de slang- en leidinghaspels in een productie-omgeving, de parkeerplaats voor de heftruck of palletwagen in het magazijn, de bekabeling netjes weggewerkt in de kantoren en vergaderruimten.

Een ander belangrijk onderdeel van Goed Huishouden is regelmatig en consequent opruimen. Bijvoorbeeld na het uitvoeren van werkzaamheden het direct afvoeren van de diverse (afval) materialen.

Maar ook dat bijvoorbeeld slangen van lastoestellen, gebruikte verlengkabels et cetera na gebruik, en voordat een werkgebied wordt vrijgegeven, zijn opgeruimd of op de juiste wijze zijn weggewerkt.

Veiligheidskundigen komen nog regelmatig gevaarlijke situaties of incidenten tegen met betrekking tot afval welke is achtergebleven op een voormalige werkplek, maar ook mogelijk struikelgevaar door kabels, slangen en leidingen die her en der rondslingeren of niet goed zijn weggewerkt.

Om de hiervoor genoemde redenen is het aan te bevelen dat veiligheidskundigen altijd extra alert zijn op mogelijk struikelgevaar.


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Ontdek meer van Arbostart.nl

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder