Vertrouwenspersonen kunnen belangrijk zijn voor bedrijven, medewerkers, management en directie om tot goed gewogen beslissingen te kunnen nemen. De vraag is, wat zegt de wetgever in deze?

Deze zegt dat een vertrouwenspersoon niet direct wettelijk verplicht is, maar dat het wel een goede invulling kan geven aan de wettelijke eis van een Psycho Sociale Aandoeningen-beleid.

Wel is er op dit moment, maart/ april 2023, een discussie gaande in de 2e Kamer over het verplicht stellen van een vertrouwenspersoon indien men als bedrijf 1 of meer werknemers in dienst heeft.. Bij een dergelijk laag aantal werknemers kan men vraagtekens zetten voor de verplichting om een vertrouwenspersoon aan te stellen. Er is al een wettelijke (basis)contract verplichting indien men 1 werknemer of meer in dienst heeft, men als bedrijf zich aan moet sluiten bij een arbodienst. En deze kan meestal ook een vertrouwenspersoon beschikbaar stellen……….

Zie Arboportaal, Arbeidsinspectie en NOS journaal voor meer info aangaande deze materie.

Mocht u een onafhankelijk advies willen, neem dan eens contact op met Arbostart. Gezien de decennia lange ervaringen in diverse branches, bouw, constructie, (petro)chemie en voedingsmiddelen industrie kunnen wij vaak middels hoor en wederhoor tot gewogen adviezen komen. Mail naar: info@arbostart.nl

 


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Ontdek meer van Arbostart.nl

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder