stofvrij werken werken op dak

werken zonder pbm
Juni / Juli 2017 : Het was me het vrije dagje wel weer… Op de woensdagen werk ik niet. Deze dag is ingeruimd voor de o.a. fysio, bezoek en een beetje helpen in het verzorgingstehuis van mijn 93 jarige moeder, naar de bieb en klusjes in en rond het huis.

Ik stap dan op de fiets en ga van Zuid naar Noord en vice-versa, dwars door meerdere woonwijken en het centrum van mijn woonplaats.

Ik kom dan langs meerdere bouwplaatsen en kijk dan weer met verwondering naar al die (oud collega) bouwvakkers waarvan velen nog steeds in de veronderstelling zijn dat ze onkwetsbaar zijn…

En dat met een record aantal dodelijke ongevallen in de bouw en industrie in 2016.

De eerste foto heeft betrekking op fijnstof. Geen van de mannen op de foto draagt ook maar enige vorm van adembescherming, dit terwijl zij toch meerdere keren per dag langdurig in (fijne) stofwolken aan het werk zijn!

De tweede foto – “de super onkwetsbare”, ook na aanzegging van enkele collega’s, is deze bouwvakker niet van zins om ook maar enige valbeveiliging te dragen.

De derde foto – is pure minachting met betrekking tot de verbods- en gebodsborden welke duidelijk zichtbaar zijn aangebracht. De ‘heren’ doen maar wat.

Waarom hang je in vredesnaam een dergelijk groot verbods- en gebodsbord op terwijl er toch niemand is die zich aan de afspraken houdt, laat staan controleert? Volgens mij alleen maar voor de reclame – kijk eens wat wij aan veiligheid doen…. NIETS DUS!

Dit is (ook in 2020) nog steeds de boodschap van mij aan al die controlerende instanties, van ministeries, provincies en gemeenten – als overheden hebben jullie allemaal de mond vol aangaande veilig werken – s’morgens gezond naar het werk en s’avonds gezond weer naar huis, DUS:

KOM ACHTER JE PC VANDAAN EN GA DE PRAKTIJK IN – EN SPREEK ZE AAN !!


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Ontdek meer van Arbostart.nl

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder