Als er mogelijk toch wat valt, wat dan? Wie is er uiteindelijk verantwoordelijk? Schrik maar niet werkgevers, maar dat zijn jullie!

Stel er valt inderdaad iets uit een kraan of van een steiger, de bouwvakker beland in het ziekenhuis en blijkt later mogelijk hersenschade te hebben opgelopen en is deels verlamd.

Het betreft hierbij een bouwlocatie in Emmen, aan de Kerkhoflaan. Op het moment van de opname werd er gewerkt met een mobiele kraan en op steigers..

Wie draait er dan op voor de schade als de betreffende bouwwerk zijn werkzaamheden niet meer uit kan voeren?

Deels de maatschappij maar een groot gedeelte moet opgehoest worden door de werkgever. Dit heeft namelijk te maken met derving van inkomsten van de getroffen bouwvakker. Alles moet aangevuld worden door de werkgever, loon, opbouw pensioen et cetera……

Hierover zijn legio voorbeelden, ten nadele voor de werkgevers, in de Rechtspraak terug te vinden.

Hoe op te lossen? Eigenlijk heel simpel: met zekere (on)regelmaat over de bouwplaats lopen of van een afstandje de situatie in ogenschouw nemen. Worden de PBM niet op de juiste wijze gebruikt? Direct aanspreken. Want uiteindelijk zijn de leidinggevenden, management en directie voor het gebruik hiervan verantwoordelijk!

Ontdek meer van Arbostart.nl

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder