bouwlift

Werk Veilig afspraken zijn er, ook in 2020, om aan je laars te lappen

Een afbeelding zegt vaak meer dan woorden. De eerste afbeelding laat een bouwplaats zien waar PBM verplicht zijn volgens het, in de rode cirkel aanwezige, gebodsbord.

Op moment van de opname zijn er 2 bouwvakkers zichtbaar, eentje boven op de steiger en eentje op de begane grond. Een derde bouwvakker is net achter een schutting verdwenen.

De bouwvakker op de voorgrond draagt veiligheidsschoenen maar geen helm, de bouwvakker op de steiger draagt geen helm, en de derde bouwvakker welke achter de schutting verdween had geen veiligheidsschoenen aan maar simpele sportschoenen en geen helm.

Overige constateringen: rommelige bouw, te weinig manoeuvreerruimte voor de heftruck.

steigerbouwers

De tweede afbeelding heeft betrekking op het bouwen van een steiger. Op deze bouwplaats zijn PBM verplicht en worden, in dit geval, de helm en veiligheidsschoenen, ook gebruikt.

Waar echter geen gebruik van wordt gemaakt door de steigerbouwers, is valbeveiliging.

Wel zie je af en toe iemand als een ‘aap’ op grote hoogte over de steigerbuizen lopen, of iemand staat vlak aan de rand.

Ook wat betreft werkkleding, het is inderdaad mooi weer, kan het beter, om verwondingen en wondjes te voorkomen is werken in t-shirt en korte broek not done bij dergelijke werkzaamheden.

De hele manier van werken komt helaas, in vergelijk met een industriële steigerbouwer als bijvoorbeeld BILFINGER of HERTEL, nogal amateuristisch over en vraagt om ongelukken.

Overige constateringen: rommelige bouw, bouwafval wordt soms zonder te kijken van de steiger gegooid…..


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Ontdek meer van Arbostart.nl

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder