Een toolbox is een informatieve bijeenkomst om iets op te steken en tevens een prima gelegenheid om te discussiëren over nieuwe werkwijzen, over veilig(er) werken of meer inzichten op te doen over veiligheid in het algemeen.

Deze toolbox gaat over het verkrijgen van meer inzichten. Het gaat namelijk over de Fatal Accident Rate (FAR) ook wel fatale frequentiegraad – fatale ongevallenratio – of fatale (arbeids) ongevallen score genoemd.

Ergens in de vroege jaren ‘70 is het Amerikaanse chemiebedrijf Dupont begonnen met het structureel analyseren en beoordelen van risico’s in een fabriek. Inmiddels zijn deze technieken gemeengoed geworden binnen de (wereldwijde) chemische industrie.

Om risico’s in een getal uit te drukken en om dit met elkaar te kunnen vergelijken, heeft een ander chemiebedrijf, te weten ICI, de Fatal Accident Rate (FAR) bedacht. Door deze methodiek kunnen bedrijven onderlinge verbanden leggen – en uiteraard ook – wie het beste jongetje of meisje van de klas is …

De FAR is een statistisch getal:

Een FAR van 1 betekent dat er statistisch gezien: 1 dodelijk ongeval per 1000 mensen zal plaats vinden of heeft gevonden (1 promille), gedurende een werkbaar leven van 40 jaar.

Wil je meer lezen? Download dan hieronder de volledige Toolbox.

Gratis Downloadlink ( alleen voor leden van deze site, registreer je gratis)

Toolbox : Uitleg FAR ( Fatal Accident Rate)


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Ontdek meer van Arbostart.nl

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder