Als je net weer aan het werk bent nadat je veel thuis hebt gewerkt, valt het je misschien op dat er altijd best veel lawaai om je heen is. Grote verstoringen in in de vorm van geluid in jou werkomgeving kunnen hart- en vaatziekten, depressie en stressklachten veroorzaken.

Daarom is het belangrijk om het geluid buiten te sluiten.

En zelfs als je niet aan veel lawaai wordt blootgesteld, kan het toch belangrijk zijn om lawaai weg te houden. Als we gedurende lange tijd te veel lawaai ervaren, zal dit uiteindelijk tot uiting komen als verstoringen wanneer we verschillende activiteiten uitvoeren, zoals ons werk, en dan begint het onze slaap te beïnvloeden. Uiteindelijk beïnvloedt het ons vermogen om duidelijk en helder te communiceren.

Een hoofdtelefoon met ruisonderdrukking kan helpen om het geluid dat je ervaart te verminderen en zo te voorkomen dat je wordt blootgesteld aan schadelijke effecten.

Ruisonderdrukkende hoofdtelefoons/ Oordopjes – ook wel actieve ruisonderdrukking, ANC (Active Noise Cancelling) genoemd – zijn uitgerust met kleine naar buiten gerichte microfoons die laagfrequente geluiden opvangen en neutraliseren voordat ze het oor bereiken.

Active Noise Cancellation is effectief in het verminderen van de hoogfrequent geluiden die we in ons dagelijks leven horen, zoals gesprekken, cafégeklets, kantoorgeluiden, metrogeluiden, autotoeters., bouwgeluiden et cetera.

Zonder deze (bij)geluiden ben je beter in staat om nog meer gefocust te blijven op de werkzaamheden waar je mee bezig bent.

Wanneer ruis wordt opgevangen door de microfoons, ontstaat er een geluid dat de zogenaamde nadrukkelijke druk van het geluid – dat wil zeggen het “uiterlijk” van het geluid, tegengaat. Wanneer het geluid en het kunstmatige geluid elkaar ontmoeten, vlakken ze af en houden ze op.

Er zijn legio hoofdtelefoons en oordopjes met ANC te koop, klik voor een voorbeeld op dezelink. (deze is niet gesponsord, is gekozen omdat deze bleutooth, ANC heeft én goedkoop is…)

Ontdek meer van Arbostart.nl

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder