Er zijn legio apps en applicaties voor de ARBO gerelateerde afdelingen en werknemers. Vaak zijn ze super uitgebreid en daardoor vrij moeilijk in de ‘vingers’ te krijgen. Dan hebben we het alleen nog maar over het management en niet over de uitvoerenden, de mensen op de werkvloer….

– Wie zijn de “makers” van Safety Triggers en wat zijn de achterliggende gedachten om met een dergelijke app/ applicatie de markt op te gaan? 

Natascha Russchen is de bedenker en eigenaar van Safety Triggers. Ze is een ervaren veiligheidsadviseur voor het MKB, trainer voor arbeidskrachten en leidinggevenden, extern vertrouwenspersoon en trainingsacteur.

Onder de naam NRdoet vervult ze vier verschillende rollen, maar ze heeft slechts één doel voor ogen: de bevordering van veiligheid op de werkvloer en het welzijn van medewerkers. Dit bereikt ze door praktische en begrijpelijke ondersteuning te bieden op het gebied van Arbowetgeving en veiligheidsprocessen.

De kracht van dit innovatieve systeem is met name de korte en directe communicatielijnen via de app tussen werkvloer en leidinggevenden/ management.

Zoals gewoonlijk is schrijver dezer nogal kritisch als het gaat om allerlei tools om de veiligheid binnen het bedrijfsleven naar een hoger plan te brengen. Zo ook met Safety Triggers. Wat mij voornamelijk in eerste instantie triggerde was namelijk dat men anoniem, maar dan ook werkelijk anoniem meldingen kan doen via de app/ applicatie. Want Safety Triggers is zowel goed bruikbaar op een PC, laptop, tablet als smart phone.

– Want hoe anoniem is anoniem?

Binnen Safety Triggers kunnen anonieme meldingen gedaan worden door de gebruikers. Ook kunnen antwoorden op enquêtes anoniem worden ingevuld.

Als er voor wordt gekozen om om een melding anoniem te versturen wordt er niet opgeslagen door welke gebruiker deze melding gedaan is. Dus het is niet alleen voor de werkgever verborgen maar ook voor Safety Triggers zelf. Ook met toegang tot de database kan er niet ingezien worden door wie de melding is ingezonden. Anoniem betekend dus ook echt anoniem!

Dit antwoord was voor mij voldoende om Safety Triggers te gaan testen op bruikbaarheid binnen grote, midden en kleine organisaties. En om het op zijn Drents te zeggen “het kon minder..“, want het is wel een behoorlijk uitgebreid pakket met tools welke zeer bruikbaar zijn in tal van organisaties.

Échter! Het mooie aan het pakket is dat je modules in of uit kunt schakelen, met andere woorden men hoeft niet overal meteen mee aan de slag! Zo kan men het pakket in eerste instantie op een zeer eenvoudige en voorzichtige manier introduceren binnen een organisatie en naar behoefte in de tijd modules bijschakelen. (afbeeldingen hebben betrekking op pc/ laptop)

 

Ontdek meer van Arbostart.nl

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder