Door extreem weer kunnen werkzaamheden tijdelijk stil komen te liggen. Bijvoorbeeld bij regen, sneeuw, ijzel, strenge vorst of hoogwater. Werknemers kunnen dan misschien een WW-uitkering krijgen. Het melden van onwerkbare weer doet men voor 10.00 uur op de dag dat de werkzaamheden tijdelijk stil liggen. De melding geldt dan voor de hele dag.
Voor iedere dag dat het onwerkbare weer aanhoudt dient men opnieuw een melding te doen. Werknemers mogen op die ook dagen niet ergens anders werken of op de werkplek aanwezig zijn. Zijn werkzaamheden stilgelegd wegens langdurige regenval? Dan kan men ook na 10.00 uur een melding doen, maar moet het wel op dezelfde dag worden gemeld.
In de CAO of arbeidsovereenkomst staat of een WW-uitkering kan worden aangevraagd. De eerste dagen dat werknemers niet kunnen werken zijn wachtdagen. Op die dagen betaalt de werkgever nog zelf het loon door, en moet op deze dagen nog wel een melding doen. Als het onwerkbare weer langer duurt dan het aantal wachtdagen dat geldt, kunnen voor werknemers een WW-uitkering worden aangevraagd.
0 reacties