In 2021 werden 3.482 arbeidsongevallen gemeld bij de Arbeidsinspectie. 62 mensen overleden als gevolg van een ongeval tijdens het werk.

Relatief veel ongevallen vonden plaats in kleine bedrijven. Met name bij bedrijven in:

 • afvalbeheer (163),
 • bouw (131),
 • industrie (79),
 • landbouw, bosbouw en visserij (totaal 75)

De slachtoffers waren vaak jonger dan 24 jaar of ouder dan 44 jaar.

Ondanks de inspanningen van werkgevers, werknemers en de overheid, gebeuren er dagelijks ongevallen op de werkvloer. Een deel daarvan kan worden voorkomen. Met de Monitor Arbeidsongevallen 2021 spoort de Nederlandse Arbeidsinspectie werkgevers en branches aan om meer aandacht te geven aan arbeidsveiligheid. Niet alleen de arbeidsveiligheid van de eigen werknemers, maar ook van uitzendkrachten.

Meer weten? Raadpleeg dan de Monitor Arbeidsongevallen 2021. Dit rapport geeft inzicht in de resultaten van de ongevalsonderzoeken die de Nederlandse Arbeidsinspectie in 2021 heeft afgerond.

Ook gaat het rapport in op de uitkomsten van de gedifferentieerde aanpak van ongevalsonderzoek; op ongevallen waarbij het slachtoffer een uitzendkracht is; en op de oorzaken en gevolgen van ongevallen waarbij het slachtoffer door iets wordt geraakt en ongevallen met een voertuig of rijdend werktuig.

Ga hier naar de link van de Monitor Arbeidsongevallen 2021.

 

   

  Ontdek meer van Arbostart.nl

  Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

  Lees verder