mondkapje pro

Mondkapjes moeten voldoen aan EU verordening EU 2016/425 en norm EN 149:2001+A1:2009. Bij maskers moet een conformiteitsverklaring worden geleverd door de fabrikant om te beoordelen of zij hier aan voldoen. Als de betreffende maskers hier niet aan voldoen, geven ze geen bescherming tegen virussen. Alleen maskers type FFP2 en FFP3 geven voldoende bescherming. (Met dank aan een VK collega die deze info verstrekte)

De lucht die we inademen moet zo schoon als maar enigszins mogelijk is zijn. Want zelfs de kleinste stofdeeltjes kunnen al grote schade aanrichten.

Denk aan het gevaar van asbest, maar ook fijnstof. Ook kunnen allerlei gassen en dampen in de omgeving een groot risico vormen voor de gezondheid.

Niet voor niets wordt de aanwezigheid van gevaarlijke stoffen in de lucht gezien als een groot risico.

Daarom zijn adembeschermende producten ingedeeld in de PBM-klasse 3, zie EN-140 (Europese richtlijn), de klasse met het grootste risico.

Corona virussen en andere virussen zitten in kleine druppeltjes en je raakt daardoor eigenlijk vanaf een kleine afstand besmet.

De druppels komen dan op de mondkapjes en als je dit aanpakt kun je je via je handen alsnog besmetten. Met andere woorden: schijnveiligheid …

De hierboven afgebeelde mondkapjes zijn dus ABSOLUUT NIET geschikt in onze strijd tegen het CORONA virus, dus trap er NIET IN!

Meer lezen over de zin en onzin van mondkapjes? Volg dan onderstaande links.

https://www.dvhn.nl/groningen/Hoogleraar-UMCG-over-de-onzin-van-mondkapjes-Tegen-virussen-helpt-het-niet-het-is-een-schijnveiligheid-25290711.html?harvest_referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F

En wilt u meer weten over het gebruik van mondkapjes buiten het ziekenhuis, maar wel in de zorg, neem dan een kijkje op onderstaande pagina van de Overheid.

https://lci.rivm.nl/covid-19/PBMbuitenziekenhuis


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Ontdek meer van Arbostart.nl

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder