Geloof het of niet, het WHO zegt het volgende:

De wereldeconomie zou een boost kunnen krijgen als werkgevers hun werknemers aanmoedigen om de richtlijnen voor lichamelijke activiteit van de WHO te volgen, volgens een nieuwe studie.

Als medewerkers hun dagelijkse wandelingen met 15 minuten verlengen, of elke dag een mijl (1609 meter) joggen, zou de productiviteit toenemen en de levensverwachting worden verlengd. Dit blijkt uit een studie van de zorgverzekeraar Vitality en de denktank Rand, die de economische effecten van fysieke activiteit heeft geanalyseerd. Een conclusie is dat meer training zou leiden tot een wereldwijde economische groei die gelijk is aan 10 miljard Euro per jaar, meldt Reuters.

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) beveelt aan dat alle volwassenen 150 minuten per week aan matige lichaamsbeweging besteden, of 75 minuten aan intensieve lichaamsbeweging.

Als werknemers deze richtlijnen zouden volgen, zou de economische opleving komen door een lagere sterftecijfer. Hierdoor zullen meer mensen langer kunnen werken en bijdragen aan de economie. Het zou ook leiden tot minder ziekteverzuim, volgens de Rand / Vitality-studie.

Een WHO-onderzoek van vorig jaar (2018) toonde aan dat ongeveer 40 procent van de volwassenen in de Verenigde Staten, 36 procent in het Verenigd Koninkrijk en 14 procent van de volwassenen in China te weinig sporten om gezond te blijven, meldt Reuters.

Vertaald uit het Zweeds door Henk Stuiver. Zie: deze link

kantoor joggers

Categorieën: Gezondheid

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Ontdek meer van Arbostart.nl

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder