ADVIES:

Blijf thuis als je ziek bent
Blijf thuis als u symptomen heeft zoals snuiven, hoesten, koorts, ademhalingsmoeilijkheden, keelpijn, hoofdpijn, spier- en gewrichtspijn of misselijkheid. Dit geldt ook voor milde symptomen. Wacht minstens twee dagen nadat je beter bent geworden voordat je naar je werk of school gaat.

Zorg voor een goede hygiëne
Raak uw gezicht of ogen niet aan. Was regelmatig uw handen met zeep en warm water. Als je er geen toegang toe hebt, kan handalcohol een alternatief zijn. Hoest en nies in de armplooi.

Vermijd bezoeken aan ouderen en zieken
Tot de risicogroep behoren ouderen ouder dan 70 jaar en personen met een onderliggende ziekte. Onthoud u van onnodige bezoeken aan bejaardentehuizen of ziekenhuizen. Ben je ziek – geef het bezoeken dan volledig op.

Werk thuis – indien mogelijk
Werk thuis als je de kans hebt, zodat er minder mensen in het openbaar vervoer en op de werkvloer komen.

Studeer op afstand
Ga je naar de middelbare school, gemeentelijk volwassenenonderwijs, hogeschool of universiteit, dan wordt aanbevolen om vanuit huis te studeren en afstandsonderwijs te volgen.

Beperk uw sociale contacten – als u ouder bent dan 70 jaar
Beperk je sociale contacten als je 70 jaar of ouder bent. Ga niet met de bus en de metro, vraag hulp van familieleden of buren om boodschappen te doen en vermijd het ontmoeten van uw kinderen en kleinkinderen. Maak een wandeling, maar blijf uit de buurt van andere mensen.

Reis niet naar het buitenland
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken raadt onnodige reizen naar alle landen af ​​vanwege het coronavirus.

Reis niet in eigen land – tenzij nodig
Bedenk of uw geplande reis naar bijvoorbeeld de grote steden of de bergen nodig is. Zo niet – onthoud. Wie ziek is, mag helemaal niet reizen.

Voel je vrij om te trainen – maar doe het veilig
Stel je training, wedstrijd niet uit vanwege het coronavirus. Fysieke activiteit buitenshuis wordt aangemoedigd. Sportscholen, zwembaden en sporthallen kunnen open blijven, maar de Zweedse RIVM adviseert de verantwoordelijken over hoe de verspreiding van infectie kan worden verminderd.

REGELS

Grote evenementen verboden
Op 11 maart verbood de regering bijeenkomsten met meer dan 500 mensen. Vanaf zondag 29 maart wordt de beperking uitgebreid tot bijeenkomsten met meer dan 50 personen. Het verbod is van toepassing op openbare bijeenkomsten en openbare evenementen. Het treft bijvoorbeeld concerten, festivals en theaters. Iedereen die het verbod overtreedt, kan een boete of gevangenisstraf krijgen.

Drukte aan een zaak is niet toegestaan
Er mag geen drukte of wachtrij zijn in restaurants, cafés, bars en nachtclubs. Ook niet aan balie’s of aan buffetten. De beperkingen houden in dat bezoekers alleen aan een tafel mogen eten en drinken. Afhaalmaaltijden mogen wel worden overhandigd, mits dit zonder wachtrijen kan.

Verboden om Zweden binnen te komen
Zweden heeft de grenzen niet gesloten, maar heeft een inreisverbod uit landen buiten de EU, de EER en Zwitserland vanaf 19 maart en 30 dagen vooruit. Alle EU-landen hebben hetzelfde verbod. Zweedse burgers vallen niet onder het inreisverbod.


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Ontdek meer van Arbostart.nl

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder