6 stappen 4 safety

Arbostart 6s4s methode: In Slechts 6 stappen, 6 steps 4 safety, naar een goed VGWM beleid.

Er zijn slechts 6 stappen nodig om een goede VGWM organisatie binnen uw bedrijf op te zetten. Deze stappen zijn zo ingericht dat deze tevens ruimschoots zullen bijdragen aan de continuïteit van uw VGWM bedrijfsvoering. Beschrijving van de 6 stappen:

1. Onderzoeken: Voldoet uw bedrijf aan de wettelijke en branchespecifieke veiligheidsbeleid? Dit onderzoek houdt o.a. in: Controle op de branchespecifieke afspraken, ARBO wetgeving, geldigheid certificaten, verzekeringen et cetera. Dit onderzoek bestrijkt alle aanwezige en mogelijk niet aanwezige punten m.b.t. uw bedrijfsveiligheidbeleid welke binnen uw bedrijf aanwezig moeten zijn. ( van Front- en Back Office, ICT, werkplaats, bouwplaats, installaties)

2. Rapporteren: Zijn er serieuze verbeterpunten? Zit het veiligheidsbeleid goed ‘tussen de oren’ van alle medewerkers? In deze rapportage wordt antwoord gegeven op de belangrijkste vragen. En uiteraard of uw bedrijf aan de minimale wettelijke voorschriften voldoet. Bij deze rapportage zijn de te nemen vervolgstappen zodanig beschreven dat het bedrijf deze zelf door kan voeren.

3. Plannen: Het formuleren van nieuwe of aan te passen veiligheidsbeleid doelstellingen en de planning van de door te voeren maatregelen.

4. Uitvoeren: Het uitvoeren, en begeleiden van de door te voeren veiligheidverbeter-maatregelen.

5. Controleren: Controle of de door te voeren veiligheidsmaatregelen de juiste en verwachte bijdrage leveren aan het verbeteren van de kwaliteit en de doelstellingen. Advisering over hoe met eenvoudige middelen op duurzame wijze deze maatregelen zelf zijn in- en door te voeren.

6. Borgen: Analyse en correctie van de eventuele afwijkingen en verbeteren van de planning. Door middel van Plan, Do, Check, Act systematiek. (Deming)

Doe er uw voordeel mee!

Hulp nodig?
Bel of mail met Arbostart.

Categorieën: Kennisbank Veiligheid

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Ontdek meer van Arbostart.nl

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder