scafftag permitt wallet

Onderstaand advies van de veiligheidskundige is opgenomen in het VBS (Veiligheids Beheer Systeem) van het niet bij name genoemde bedrijf. Ook hier is weer gebruik gemaakt van het B.O.B. model (Beeldvormend, Oordeelvormend, Besluitvormend)

Beeldvormend:
Op verschillende plaatsen in de installaties zijn afsluiters of andere zaken d.m.v. een ketting en slot buiten gebruik gezet. Dit soort handelingen vallen onder de noemer LOTO. Bij navraag blijkt regelmatig niet of niet goed te achterhalen:

– Waarom buiten gebruik gesteld
– Wanneer buiten gebruik gesteld
– Verwachte datum ingebruikstelling
– Wie heeft het uitgevoerd
– Werkordernummer van toepassing?
– Werkvergunningnummer van toepassing?

Oordeelvormend:
Het is gebruikelijk dat er een vorm van vastlegging plaats vindt aangaande het buiten gebruik stellen van afsluiters of andere zaken. Dit kan middels een elektronisch systeem of middels een “oud” beproefd middel, de SCAFFTAG. Op deze zogenoemde SCAFFTAG, welke eenvoudig met de hand kan worden ingevuld, behoeft alleen de meest relevante informatie te worden ingevuld.

Besluitvormend:
Na overleg met meerdere collega’s, uiteraard ook van productie, zijn we tot een formulier indeling gekomen. (deze is terug te vinden in de bijlage) Er zijn originele SCAFFTAG hoezen besteld (afbeelding 2). Deze zijn (uiteraard) wind, water en UV bestendig. De procedure is als volgt:

– In het VBS (loopschema) onder “D – Beheersing van de uitvoering” is LOTO – SCAFFTAG formulier te vinden. Dit is pagina 3 van PRO.D.07.
(zie afbeelding 1 op download document)
– Print deze, bij voorkeur in kleur, uit, vul deze zo volledig als mogelijk in.
– Doe het formulier in de SCAFFTAG houder (afbeelding 2 op download document) en bevestig deze d.m.v. een tyrip aan het slot of de ketting

Download hieronder : scafftag gebruik bij loto procedure (docx)

Gratis Downloadlink docx( alleen voor leden van deze site, registreer je gratis)

Scafftag gebruik bij LOTO procedure (docx)


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Ontdek meer van Arbostart.nl

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder