werkstress mannen

Heb je moeite om mee te komen op het werk?

Dat is echt niet ongewoon, steeds meer Zweden lukt het niet om de dagelijkse werkzaamheden goed uit te voeren. In een nieuw onderzoek geeft ruim 30% van de werknemers aan dat zij zelden of nooit de noodzakelijke dagelijkse werkzaamheden hebben kunnen uitvoeren.

Vier jaar geleden werd dezelfde vraag gesteld aan ruim 4000 werknemers, toen gaf ‘slechts’ 23% van de werknemers hetzelfde euvel aan.

Deze man wist ruim 80 jaar geleden al wat er zou gaan komen. Bekijk de video

– Indien men onvoldoende tijd heeft om bepaalde werkzaamheden uit te voeren en dit speelt over een langere periode dan weten we dat er gezondheidsrisico’s aan verbonden zijn, dit zegt Ulrich Stoetzer, psycholoog en verbonden aan Arbetsmiljöverket. (ministerie SZW)

Ruim 1 op de 4, 26 procent, zegt dat zij vaak of altijd gestrest zijn op het werk. Ongeveer hetzelfde aantal zegt dat zij zelden of nooit gestrest zijn op het werk.

De werknemers welke veel stress op hun werk ervaren staan meer open voor een andere baan. Twee op de drie overwegen dit, tegenover minder dan de helft van de werknemers welke zelden of nooit bloot staan aan stress.

Ook het geen invloed uit kunnen oefenen op en hoe de werkzaamheden uit te voeren werkt stressverhogend. 6 op de 10 werknemers welke geen invloed op hun werkzaamheden kunnen uitoefenen voelen zich hierdoor ook gestrest. Bij die werknemers welke wel invloed uit kunnen oefenen op hun werkzaamheden is dit maar een kwart. ( 2,5 op 10)

Het beste recept tegen stress, is volgens de ondervraagde werknemers:

– aannemen van meer personeel (27% is deze mening toegedaan)
– aannemen en/of beter opleiden leidinggevenden
– verminderen van de werkdruk
– flexibele werktijden

Het terugkerend onderzoek is in opdracht van de ManpowerGroup Sverige, en is beantwoord door 4398 werknemers, uitgevoerd door het bedrijfsonderzoeksbureau Kairos Future en is een representatieve doorsnede betreffende geslacht, leeftijd en woonplaats – regio.


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Ontdek meer van Arbostart.nl

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder