Wat is Heet Werk? Het (ver)branden, lassen, snijden, solderen, solderen, slijpen, gebruik van gereedschap dat vuur of vonken produceert, of ander werk dat een ontstekingsbron oplevert – dit zijn allemaal voorbeelden van heet werk.

Werkgevers worden geacht om een programma op te stellen om ervoor te zorgen dat heet werk veilig wordt uitgevoerd. Een effectief programma zou er als volgt uit kunnen zien:

  • Voordat een vergunning voor heet werk wordt afgegeven (die moet worden opgesteld voordat met het werk wordt begonnen), moet een beoordeling van de gevaren van het werk worden uitgevoerd. Dit omvat het inwinnen van input van werknemers die op de hoogte zijn van de potentiële gevaren.
  • Voordat met het werk wordt begonnen, moeten maatregelen worden genomen om vastgestelde gevaren te elimineren.
  • Als tijdens het werk gevaren ontstaan, moet routinematig worden gecontroleerd of deze gevaren geen risico voor de werknemers vormen.
  • Als de gevaren niet kunnen worden beperkt, moeten de werkzaamheden worden stopgezet en moet worden gecontroleerd of de gevaren zijn geëlimineerd voordat met heet werk wordt begonnen.
  • Deel met alle werknemers relevante informatie over lopende werkzaamheden die gevaarlijke omstandigheden kunnen creëren.
  • Werknemers die vertrouwd zijn met het heetwerk proces moeten beschikbaar zijn om gespecialiseerde onderaannemers te helpen om veilige werkomstandigheden te creëren.

 


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Ontdek meer van Arbostart.nl

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder