Het regelmatig of langdurig gebukt, knielend of kruipend werken is zeer ongezond voor ons bewegingsapparaat.

Mogelijke gevolgen zijn klachten aan rug, schouders, nek, armen, ellebogen, handen en polsen, knieën en voeten

Dat hierover regelgeving bestaat om schade aan het bewegingsapparaat te voorkomen is bij veel werkgevers en werknemers onbekend.

Denk bijvoorbeeld aan vloerenleggers, tegelzetters, stoffeerders, maar ook werknemers welke dagelijks in kantooromgevingen werkzaam zijn om ICT infrastructuren te vernieuwen, onderhouden etcetera.

De iSZW geeft hiervoor RICHTWAARDEN aan. Dat je bijvoorbeeld maximaal een 1/2 uur achtereen onder bureau’s mag kruipen met een maximum van 1 uur per dag. En dan hebben we het niet alleen over oudere werknemers maar ook over de jongere.

Oplossingen? Die zijn er genoeg, begin eerst met de BRONAANPAK en werk het vandaar verder uit. Dan komen er vanzelf goede oplossingen.

Een oplossing voor de kantooromgeving zou kunnen zijn om zoveel als mogelijk draadloos te werken en alle bekabeling niet onder de bureau’s weg te werken maar middels kabelgoten over de bureau’s

De Stichting Samenwerken Voor Veiligheid heeft op haar website meerdere goede toolboxen staan. Deze worden GRATIS ter beschikking gesteld aan belangstellenden.

De Toolbox Ongunstige Werkhouding is GRATIS te downloaden van de SSVV website.

Vragen of opmerkingen? Aarzel dan niet om contact met mij op te nemen!

Link naar de toolbox: https://www.vca.nl/downloaden-bestellen#toolboxen


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder