landbouw

In deze leidraad worden 128 courante gevaren opgesomd die u bij uw risicobeoordeling kunt gebruiken: er is dus al veel werk voor u verricht — om u kosten, tijd en moeite te besparen.

De landbouwsector in Europa wordt met almaar grotere uitdagingen en problemen geconfronteerd. Over sommige daarvan heeft u geen controle: de wereldeconomie, klimaatverandering, extreme weersomstandigheden, plattelandsvlucht. Wat u wel in eigen handen heeft, is uw werkvermogen en de mogelijkheid om de veiligheids- en gezondheidsproblemen aan te pakken waarmee u wordt geconfronteerd.

Het spreekt vanzelf dat uw gezondheid en veiligheid en die van uw werknemers, samen met een veilig milieu, absolute vereisten voor een levensvatbare exploitatie zijn. Om binnen uw onderneming een goed niveau van gezondheid en veiligheid te verwezenlijken, zijn systematische inspanningen nodig.

Het is ook uw morele en wettelijke verantwoordelijkheid als werkgever om ervoor te zorgen dat uw werknemers in veiligheid en goede gezondheid verkeren. Gezondheid en veiligheid zijn zaken waarover u zelf controle heeft. Het ligt immers binnen uw mogelijkheden om het aantal ongevallen en ziektegevallen en het risico van verlies van bezittingen en productiemiddelen te beperken.

Gebruik deze leidraad om u op weg te helpen. Deze leidraad biedt u achtergrondinformatie over wat gezondheid en veiligheid precies inhouden, welke aspecten van uw onderneming ermee verband houden, welke zaken de meeste aandacht vereisen en hoe u zich kunt organiseren om er meer controle over te krijgen. Bovenal biedt de leidraad u een instrument om gevaren op het werk te onderkennen en te beoordelen: de risicobeoordeling.

Trek wat tijd uit om de suggesties in deze leidraad te lezen. Misschien kunt u er een mensenleven mee redden. U kunt het gehele NL document hier gratis downloaden via deze link.


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Ontdek meer van Arbostart.nl

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder