trillingssensor

Een sensor ter grootte van een legosteen welke een alarm geeft wanneer trillingen schadelijk voor de gezondheid gaan worden – dit is het nieuwe innovatieve wapen van onderzoekers om letselschade veroorzaakt door trillingen – te verminderen. Dit is de mening van Peter Jönsson technisch dokter trillingen onderzoek.

Het ontbreken van goedkope en gebruiksvriendelijke meetmethoden is al lange tijd een remmende factor voor onderzoekers als het gaat om lichamelijke schade door trillingen en / of schokken.

Onderzoekers van de Zweedse universiteit Umeå hebben, samen met het bedrijf CVK en de provincie Västerbotten SMARTVIB ontwikkeld.

Smartvib kan op een veelvoud van machines of voertuigen in de transportsector worden geplaatst. De gegevens kunnen ieder moment worden uitgelezen, samengevoegd en geanalyseerd.

De sensor is volgens onderzoekers goedkoop en simpel in gebruik als het gaat om het onderzoeken van trillingrisico’s bij gebruik van machines of voertuigen. Het apparaatje kon ook een alarmsignaal afgeven indien het trillingsniveau te hoog / ongezond wordt.

Meer weten? Ga dan naar hier de SMARTVIB website!
Link: https://smartvib.se/

(vertaald uit het Zweeds door Henk Stuiver)


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Ontdek meer van Arbostart.nl

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder