risk assesment matrix vbs

Een Risk Assessment Matrix (RAM) is verplicht voor uw Veiligheids Beheer Systeem (VBS)

Een Risico Matrix is een simpel hulpmiddel dat gebruikt wordt om risico’s in kaart te brengen in de context van een procesinstallatie, waarbij “risico” gedefinieerd is als het product van:

– de waarschijnlijkheid dat een gevaarlijke situatie (hazard) optreedt, en de impact van die situatie, wanneer deze optreedt, op de fabriek, personeel en het milieu.

Meestal hebben proceseigenaars een Risico Matrix voor hun fabriek al klaarliggen. Deze is van toepassing op een breed scala aan veiligheid-gerelateerde vraagstukken zoals werkvergunningen, procesveiligheid en de beoordeling van veiligheid-gerelateerde investeringen. Dezelfde Risico Matrix kan gebruikt worden voor functionele veiligheid. Door het definiëren van waarschijnlijkheid (frequentie) en impact (ernst van de consequenties) kan een Risico Matrix gebruikt worden om het minimaal noodzakelijke SIL-niveau voor elke veiligheidsfunctie te bepalen.

Let op dat de inschatting van een risico, gebruik makend van de Risico Matrix, het beste gedaan kan worden door de proceseigenaar en niet door de leverancier van het veiligheidssysteem (SIS), omdat lokale en installatie-specifieke eigenschappen en gevaren meegenomen moeten worden. Wij ondersteunen u graag.

Een Risk Assessment Matrix (RAM) is een verplicht onderdeel van het Veiligheids Beheer Systeem. (VBS) en wordt u hieronder aangeboden.

Gratis Downloadlink docx( alleen voor leden van deze site, registreer je gratis)

Risk Assessment Matrix


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Ontdek meer van Arbostart.nl

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder