In oktober 2019 reageerde een alleen werkende werknemer op een alarm bij een onbemande installatie in Texas. Deze installatie pompt formatiewater dat is afgescheiden van de ruwe olie terug in de olieveld om de oliewinning te verbeteren. De medewerker blokte de pomp in door afsluiters te sluiten, maar paste geen lock-out/ tag-out toe. Op enig moment startte de pomp automatisch en kwam er water vrij waarvan bekend is dat het waterstofsulfide (H2S) bevat, een giftig gas. De werknemer overleed door blootstelling aan dit gas.

De tragedie verergerde nog toen de vrouw van de werknemer hem zocht en het station betrad. Ook zij werd blootgesteld aan H2 S en overleed.

Wist u dat?
Actieve veiligheidsvoorzieningen zoals alarmen, vergrendelingen of shut-down systemen moeten met een bepaalde frequentie worden getest, anders vermindert de betrouwbaarheid na verloop van tijd ( Zie Fig. 4 in de bijgevoegde pdf). Dit geldt zeker voor gas detectoren wat gevoelige instrumenten zijn die regelmatig moeten worden gekalibreerd. De gehele BEACON lezen/ downloaden? Doe dat hieronder!

Ontdek meer van Arbostart.nl

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder