explosie in tank beacon mei 2020

Op 9 november 2010, in de staat New York (VS), was een contractor nieuwe steunen aan het lassen aan een tank met daarin een op water gebaseerde polymeerslurry.

De omgeving rond de tank was gecontroleerd op brandbare stoffen en vrijgegeven voor heet werk, maar het inwendige van de tank was niet getest.

Er vond een explosie plaats;één persoon overleed en een ander liep eerstegraads brandwonden en andere kleine verwondingen op.

Brandbare dampen konden zich ophopen in de tank door verschillende oorzaken, waaronder resten van brandbare dampen in de slurry, een aansluiting op de slurrytank die over het hoofd was gezien en een lekkende leiding binnenin de tank.

Deze dampen werden ontstoken door vonken van het hete werk (referentie: Chemical Safety Board Investigation Report #2011-01-I-NY).

Soms is een werkvergunning nodig voor werkzaamheden die niet regelmatig plaatsvinden. Vergunningen zijn meestal een checklist waarin iemand informatie invult en een ander die informatie controleert en goedkeurt.

Voorbeelden van vergund werk zijn:
– toegang tot besloten ruimtes,
– heet werk,
– Lock-Out Tag-Out (LOTO)
– het openen van leidingen/installaties (line break).

Sommige bedrijven gebruiken vergunningen voor andere niet-standaard activiteiten, zoals het verplaatsen en opstellen van kranen, het gebruik van zuigwagens of het uitschakelen van veiligheidssystemen.

Ernstige incidenten in de chemische industrie draaien vaak rond vergunde werkzaamheden.

Gratis Downloadlink Beacon ( alleen voor leden van deze site, registreer je gratis)

Beacon mei 2020 : Vergunningen en explosies


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Ontdek meer van Arbostart.nl

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder