roest metaal

Het zal je maar gebeuren, een collega gaat op inspectie bij een aantal opslagtanks en verdwijnt spoorloos.. Lees hier verder hoe dit kon gebeuren.

In 2001 vond er een explosie plaats in een tank met daarin gebruikt zwavelzuur (met daarbij wat koolwaterstoffen) van een alkylatieproces in een raffinaderij. Acht medewerkers raakten gewond en er viel één dode.

Het uitstromende zwavelzuur bereikte een rivier, waardoor milieuschade ontstond. Aannemers waren een bordes in het tankenpark aan het repareren toen een vonk van het hete werk de brandbare dampen in de tank bereikte. De tank was ernstig gecorrodeerd en er werden de afgelopen jaren steeds nieuwe lekkages ontdekt.

Alle ontdekte lekken waren gerepareerd, behalve een lek dat een paar maanden voor het incident was gevonden. Ten tijde van het incident waren meerdere lekken in het dak en de wand van de tank nog niet gemeld. Wel had een operator enkele weken voor de explosie een “rapport van een onveilige situatie” ingediend. Een werkvergunning voor heet werk werd afgekeurd vanwege hoge concentraties brandbaar gas, maar het management had geen corrigerende maatregelen getroffen.

Meer lezen?

Gratis Downloadlink Beacon ( alleen voor leden van deze site, registreer je gratis)

Beacon mei 2017 : verroeste opslagtanks


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Ontdek meer van Arbostart.nl

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder