vacuum tankwagen

In een afvalwaterinstallatie in Santa Clara (Zuid-Californië) is op 14 november 2014 door een explosie van een vacuüm-tankwagen een gevaarlijk product over de site gespoten, waardoor meer dan 15 mensen, waaronder drie brandweerlieden, naar het ziekenhuis gestuurd moesten worden.

In de maanden na de ramp bleek uit onderzoek dat natriumchloriet, een oxidatiemiddel, de mogelijke veroorzaker was. Deze chemische stof werd voor het eerst gebruikt als waterbehandelingsmiddel. Het werd in een tankwagen gezogen, die werd gebruikt voor het afvoeren van andere materialen.

De gecombineerde substanties reageerden met elkaar en veroorzaakten een explosie die de achterkant van de tankwagen blies en zijn inhoud over het gebied verspreidde. Na het vrijkomen droogde het mengsel en begon het te branden.

Explosies verspreidden het vuur naar omringende containers, stuurden golvende zwarte rook de lucht in en dwongen de politie om verschillende wegen af te sluiten.

Bewoners binnen een straal van 1,6 km werden verplicht geëvacueerd en bewoners binnen een straal van 5 km werd geadviseerd om binnen te blijven en te schuilen.

explosie vacuum tankwagen

Meer lezen? Download dan hieronder de Beacon.

Gratis Downloadlink ( alleen voor leden van deze site, registreer je gratis)

Beacon Maart 2020 : Tankwagens kunnen vlam vatten EN exploderen


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Ontdek meer van Arbostart.nl

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder