De Beacon van juli 2019 beschrijft een incident waarin operators een klein lek ontdekken in een 8-inch (200 mm) leiding met ontvlambaar gas.

Wanneer de leiding wordt geïsoleerd en de druk wordt weggenomen, komt het plots tot een catastrofaal incident (zie figuur 1 in de beacon bijlage) met als gevolg het vrijkomen van het brandbare gas. Gelukkig waren er geen gewonden.

Bij een ander incident, in een raffinaderij in de Verenigde Staten, zagen operators een lek in de uitgaande leiding van een atmosferische kolom van een crude-eenheid. De pijp bevatte vluchtige gasolie met een hoge temperatuur (zie figuren 2 en 3 in bijlage).

Tijdens de hierop volgende noodingreep trad catastrofaal falen van de pijp op met als gevolg het vrijkomen van een grote hoeveelheid warme gasolie (zie figuur 4 in bijlage). De ontstane brand (zie figuur 5) verwondde zes mensen, was een enorm risico voor anderen en veroorzaakte ernstige schade aan de raffinaderij zelf.

Duizenden mensen in de omgeving moesten zich medisch laten verzorgen. Belangrijke delen van de raffinaderij waren voor maanden buiten bedrijf.

Gratis Downloadlink ( alleen voor leden van deze site, registreer je gratis)

Beacon 2019 : Een kleine lekkage met grote gevolgen


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Ontdek meer van Arbostart.nl

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder