Dacht je dat je je geen zorgen hoeft te maken over potentiële ongelukken met chemische reacties omdat op jouw werkplek geen chemische reacties plaatsvinden? Laat je niet voor de gek houden; ongelukken als gevolg van chemische reacties kunnen bijna overal gebeuren. Hieronder volgen twee voorbeelden:

Op 7 november 2019 in Burlington, Massachusetts, USA, morste een restaurantmedewerker per ongeluk een schoonmaak- middel genaamd “Scale Kleen” op de vloer. Later, begon een andere medewerker de vloer schoon te maken met een schoonmaakmiddel genaamd: “Super 8”. Deze middelen reageerden met elkaar en daarbij kwam giftig chloorgas vrij. Het restaurant werd ontruimd. Helaas werd de restauranteigenaar bedwelmd door de gassen en stierf in het ziekenhuis.

Volgens de materiaalveiligheidsgegevens (SDS) bevat “Super 8” bijna 10% chloorbleekloog, geconcentreerder dan de bleekloog verkrijgbaar voor huishoudelijk gebruik. “Scale Kleen” bevat zowel salpeter- als fosforzuur met een concentratie van bijna 40%.

Een paar dagen later (19 nov), in een restaurant in het vlakbij gelegen Woburn Massachusetts, werden twee schoonmaak- middelen gemengd, waarbij giftige gassen vrijkwamen. Het restaurant werd geëvacueerd en drie personen werden uit voorzorg opgenomen in het ziekenhuis. DUS… Meng nooit stoffen, tenzij je weet dat het veilig is!

De hele Beacon lezen? Download deze dan hieronder!

Gratis Downloadlink Beacon ( alleen voor leden van deze site, registreer je gratis)

Beacon december 2020 Incidenten met chemische reacties kunnen overal gebeuren!


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Ontdek meer van Arbostart.nl

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder