Op 28 januari 2021 stroomde vloeibare stikstof over uit een dompelvriezer in een voedselverwerkingsfaciliteit in Gainesville, Georgia. Zes medewerkers werden gedood en vier raakten gewond.

De uitstroming begon terwijl onderhoudsmedewerkers problemen met de vriezer aan het oplossen waren. Vloeibare stikstof kwam vrij, verdampte en hoopte zich op in de kamer die geen mechanische ventilatie had. De twee onderhoudsmedewerkers die problemen met de vriezer aan het oplossen waren, verstikten door de stikstofdamp.

De onbeheerste uitstroming van vloeibare stikstof bleef 30 tot 60 minuten onopgemerkt totdat een andere werknemer op zoek ging naar de onderhoudsmedewerkers en een 1,2 meter hoge dampwolk zag die de kamer vulde. Deze werknemer meldde het incident aan het management, dat een evacuatie in gang zette. Tijdens de evacuatie van het gebouw reageerden ten minste veertien andere medewerkers, waaronder het management, op het incident door de vriesruimte te onderzoeken of te proberen collega’s te redden.

Als gevolg hiervan stikten nog eens vier medewerkers. Drie andere medewerkers en een brandweerman werden behandeld voor verstikkingsverschijnselen. Zie voor meer informatie zie het rapport nr. 2021-03-IGA van de Amerikaanse Chemical Safety Board.

Download hieronder de volledige beacon!

Beacon april 2024: Zuurstof verdrijvende gassen… Maak dat je wegkomt en blijf weg!


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Ontdek meer van Arbostart.nl

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder