Een recent ongeval in Gainesville, Georgia, VS, (28 januari 2021) betrof een aanzienlijke lekkage van vloeibare stikstof. Een pluimveeverwerkingsbedrijf gebruikte vloeibare stikstof om kipproducten snel te bevriezen. De vriesinstallatie was pas 4-6 weken voor het ongeluk in gebruik genomen. Zes werknemers overleden en 12 anderen werden naar een ziekenhuis gebracht.

130 mensen moesten worden geëvacueerd. Een onderhoudsmanager sloot een isolatieafsluiter, waardoor de toevoer van vloeibare stikstof naar het proces werd gestopt en waarschijnlijk verdere blootstelling werd voorkomen. Hoewel de oorzaken nog worden onderzocht, herinnert het ons eraan om de gevaren van stikstof te onderkennen en uiterst voorzichtig te zijn bij het werken met stikstof (installaties).

Vele andere incidenten met zuurstoftekort hebben zich in het verleden voorgedaan als gevolg van stikstoflekkage of spoelen met stikstof. Het betreden van een besloten ruimte met een zuurstofarme atmosfeer zonder testen of een geschikt ademhalingsapparaat is een van de meest voorkomende oorzaken van verstikking.

Gratis Downloadlinks( alleen voor leden van deze site, registreer je gratis)

Beacon april 2021 – sluipmoordenaar Stikstof


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Ontdek meer van Arbostart.nl

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder