Beacon 2019

Onbemande vliegtuigjes of drones worden tegenwoordig regelmatig toegepast in diverse situaties. Naast hobbyisme worden ze steeds vaker ingezet voor visuele inspecties in de industrie, landbouw, milieu wetenschap, controles, bezorging et cetera.

Er zijn inmiddels net zoveel drones als modelvliegtuigjes. Hiermee groeit ook de zorg over de schade die ze kunnen veroorzaken in de industrie wanneer ze over fabrieksterreinen vliegen en/of botsen op de installatie.

Hierbij kan de installatie beschadigen of zelfs brand/explosie volgen. Denk hierbij aan de aanslag op een olieraffinaderij in Saoedi-Arabië.

Als de locatie drones gebruikt moet dit geregeld worden als een niet routine activiteit met bijbehorende werkvergunning.

Tijdens festiviteiten kunnen pijlen en vuurwerk in de opslaglocaties of installaties met brandgevaarlijke stoffen terechtkomen en daarmee een ontstekingsbron introduceren.

Luchtlantaarns (Fire balloons) worden vaak gebruikt als alternatief voor vuurwerk, maar ook dit zijn onstekingsbronnen die grote afstanden kunnen afleggen.

Er is zelfs een voorval bekend waarbij een luchtballonvaarder niet kon voorkomen dat hij een noodlanding in een plant moest maken .

Verder lezen? Download dan gratis de BEACON December 2019

luchtballon


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Ontdek meer van Arbostart.nl

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder